Kedves látogató!


Üdvözlünk a zentai Egészségügyi Középiskola honlapján! Arról a középiskoláról van szó, amelynek hosszú múltja van, mégis nagyon új. Van már hagyománya, de a fejlődést követően korszerű. Amely egyaránt képviseli a szakma, a tudomány, a nevelés és kultúra értékeit. Egy olyan szakmát oktatunk, amely túl a megtanulhatóságon, a hivatásról szól. Hivatásról az emberek, az egészség és a társadalom felé. Hogy miről szól ez? Arról, hogy egy beteg világot, az ember beteg életét (és nem csupán testének működészavarait) jobbá, egészségesebbé, elviselhetőbbé tegyük. Hogy néha a tehetetlenséggel is szembenézve embere legyünk annak, akinek éppen nincs embere. Hogy támasz legyünk ott, ahol megingott a szilárdság és biztonságot adjunk ott, ahol a kétségbeesés fenyeget. Túl ideálisnak tűnik? Lehet, de hova jutunk, ha már a céljainkat is alacsonyra tesszük? A nemes célok magasak. Kihívás, de elérhető feladat. Küzdelmes, de életet ment(het). Szigorú, de emberséges és az emberért van. Iskolánk és honlapunk kínálata ezt a célt szolgálják ás ha erre készséget, vágyat, kíváncsiságot érzel, kedves pályakereső fiatal, érdeklődő látogató, ajánljuk figyelmedbe kínálatunkat és várjuk további érdeklődésedet.

Nagy Abonyi Zoltán

igazgató


   

2008. január 30-án iskolánk, az  SRPS EN ISO 9001:2001 Minőségirányítási Rendszer bevezetése közben meghatározta minőségpolitikáját, amely így szól:

 

Iskolánk elsősorban a tanulók igényeinek próbál megfelelni és érdekeit szolgálni. A minőséges oktatáspolitika mellett fontosnak találjuk a tehetséges tanulók felfedezését, fejlődésük elősegítését, támogatását, egyidejűleg pedig a lemaradó, tanulási nehézségekkel küzdő tanulók
felzárkóztatását. A tanulókat olyan ismeretek birtokába kell juttatnunk
amelyek elősegítik őket a pályaválasztásban, továbbtanulásban.

A megfelelő szintű oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a következőkre:

. az iskola felszereltsége eleget tegyen a kor követelményeinek,

. a dolgozók állandó továbbképzéseken való részvétele.

Minőségpolitikánk megvalósításával, el szeretnénk érni, hogy tanulóink
társadalmilag hasznos, egyénileg pedig sikeres, motivált emberekké váljanak.

Ezen célok megvalósítása minden dolgozó személyes felelőssége és
kötelessége.

Ennek érdekében sokrétű oktatási stratégiát alkalmazunk, igyekszünk
lehetőségünkhöz mérten olyan megfelelő környezetet teremteni, amelyben minden tanulónk és dolgozónk jól érzi magát, s melyben folyamatos fejlődésre törekszünk.

A mindennapi oktatási-nevelői munkánk során társaink a diákok, a szülők és a
szűkebb társadalmi környezetünk, melynek jellemzője a segítőkészség és a tolerancia, amely a mindennapok feszültségeinek, konfliktusainak helyes kezelését biztosítja.
 

 

Barátsággal,

Az iskola csapata